Goed nieuws! Op 2 april 2019 nemen we ons gloednieuwe zelfuitleensysteem in gebruik. Vanaf dan kunt u zelf uw materialen ontlenen, verlengen en inleveren. Dat kan aan een van onze drie toestellen in Strombeek-Bever. Werkt u hier voor de eerste keer mee? Geen probleem. U kan steeds onze hulp vragen aan het infopunt. Deze automatisering leidt tot meer privacy omdat niemand ziet wat je uitleent en onze medewerkers krijgen meer tijd om je verder te helpen.

Wat kunt u verwachten?

Aankomst in de bib
Wanneer je toekomt kan je je materialen inleveren op elk toestel. Nadien kan je de materialen wegzetten op het daarvoor voorziene rek. Ben je een paar dagen te laat en moet je boete betalen? Dan kan je dat doen aan elk toestel via bancontact of aan het losstaande toestel met cash.

Zelf kiezen, zelf scannen
Voor het uitlenen van materialen volg je de eenvoudige instructies op het scherm. Je scant eerst je bibkaart en verwerkt nadien de materialen per stapel. Denk er dus zeker aan om je bibkaart of elektronische identiteitskaart mee te brengen, anders zal je niets kunnen uitlenen.

Het infopunt
Zoals reeds vermeld zullen de bibliotheekmedewerkers aanwezig blijven om je verder te helpen bij vragen of suggesties. Een van onze collega’s kan je vinden aan de balie of in de bib zelf. Wij zullen namelijk nog steeds zorgen voor het klasseren van de boeken.

P.S. Voor de eerste gebruiker(s) voorzien wij een kleine attentie.

close-up toestel zelfuitleen bib Strombeek-Bever

Advertenties

2 gedachten over “Start zelfuitleen in Bibliotheek Strombeek, Grimbergen

  1. Hiep hoy, net zoals in de andere bibliotheken! Daar keken we met z’n allen naar uit: in ’t geniep boeken kunnen ontlenen en ze terugbrengen zonder dat iemand het weet…wow, wow….Contact met medewerkers alleen in uitzonderlijke omstandigheden! Wat een vooruitgang!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.